Keilas avati uuenenud lauluväljak

Täna, 23. mail avati pidulikult Keila lauluväljak, mis on oma uuendustega üks moodsamaid kogu Eestis. Avalindi –  Eesti lipu, avasid Keila Linnavolikogu esimees Tanel Mõistus ja Norra suursaadiks Eestis Marius Dirdal. Anti üle tänukirjad ja kuulati muusikat. Uuenenud lava esimese etteaste tegi Keila Linnaorkestri trummitüdrukud ja siis Keila Linnaorkester.  Lõpuks Kuulati Vaiko Hanssonit ja tema keelpillikvartetti. Õhtut juhtis Kristo Elias.

Rohkem PILTE SIIN

Sadakond aastat samal kohal, Keila kooli vahetus läheduses asunud lauluväljak sai veidi enam kui aastaga täiesti uue ruumilise kujunduse, hulga keskkonnasõbralikke looduslähedasi lahendusi ja põnevaid ajaveetmise võimalusi, näiteks ilmajaamaga väliõppe klassi ning meelte- ja vihmaaia. Ka sündmuste vahel pakub uue lauluväljaku ala igapäevast tegevust suurematele ja väiksematele lastele ning nende vanematele. Keila abilinnapea Inge Angerja sõnul väärib eraldi tähelepanu lauluväljaku haljastus.

Keila lauluväljaku arhitektuurse lahenduse konkursi võitis 2020. aasta sügisel võistlustöö „Kubu“, mille esitasid konkursile molumba OÜ arhitektid Johan tali, Karli Luik, Martin Allik, Häli-Ann Tooms ja Harri Kaplan. Lauluväljaku ehitusega alustas OÜ RTS Infra Eesti 2022. aasta novembris ja 2024. aasta alguses väljastati lauluväljakule kasutusluba.

Linnapea Enno Fels: “Ehitusega alustasime novembris 2022 ning lõpetasime 1.aprillil 2024. Projekteeritud jääväljak on samuti valmis, planeerime avada 1.novembril. Maksumus 5,4 miljonit eurot. Suur rõõm, et lauluväljaku piirkond on saanud uue ja huvitava ilme.  Siin on palju võimalusi erinevateks tegevusteks. Suur tänu kõigile, kes alates otsustamisest kuni töö teostuseni selles projektis osalesid. Loodan, et väljak saab populaarseks kohaks Keila linnas, tegelikult ongi juba saanud, kui vaadata, kui palju siin igapäevaselt rahvast liigub.”

Toetus on kahest erinevast programmist  – Regionaal- ja Põllumajandusministeerium – Riigi Tugiteenuste Keskus toetas ehitust läbi maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetme 737 464 euroga. Euroopa majanduspiirkonna programmist toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus lauluväljakule rajatavaid looduspõhiseid lahendusi 600 000 euro väärtuses. Eesmärk oli suuremahulise ehitusprojekti elluviimisel kasutada looduspõhiseid jätkusuutlikke lahendusi ning aidata kaasa kliimamuutuste leevendamisele ja kliimamuutuse mõjuga kohanemisele kohalikul tasandil. Lahendused integreeriti projekti varajases staadiumis- vihmavee kogumine ning selle puhastamine ja ringlussevõtt, ekstensiivsete ja intensiivsete rohekatuste kasutamine, vett läbilaskvate pinnakattematerjalide kasutamine kuumasaarte vältimiseks, kõrghaljastuse rajamine jne.

Eelmine 20.nädal 2024 Keilas

Rohkem tulemusi...

Generic selectors
Täpsed vasted
Pealkirja vasted
Sisu vasted
Post Type Selectors

Keila Linnavalitsus
Keskväljak 11,
Keila  76608, Eesti

Tööaeg:

E, K, N: 8.00 – 16.30
T: 8.00 – 18.30
R: 8.00 – 14.00

Telefon: 6790700
Skip to content