41.nädal 2024

Esmaspäev, 7.oktoober:

Hoiuraamatukogu tuleb taas Keilasse. Hoiuraamatukogu kogumiskastid ootavad kasutatud raamatuid Harju Maakonnaraamatukogus alates 7. oktoobrist. Teabe jagamise ning raamatute kogumise päev on 14. oktoobril kell 12.00-15.00 Harju Maakonnaraamatukogus. Ilusa ilmaga õues, vihmaga raamatukogus sees.

Avatud koolisööklate nädal, ka Keila Koolis. Lõuna hind  2.15, sai tasuda kohapeal. Koolitoitlustaja sooviks on Avatud koolisööklate nädala raames anda lastevanematele võimalus näha ja maitsta toiduvalikut, mida igapäevaselt lastele pakutakse ning kuidas on üleüldiselt korraldatud koolilõuna pakkumine. Lisaks koolitoiduga tutvumisele on see hea võimalus keset tööpäeva soodsalt täisväärtuslikku lõunasööki nautida. Avatud koolisööklate nädala raames pakutakse lastevanematele täpselt samasugust toitu nagu igapäevaselt õpilastele. Põhjamaja sööklas käis kuni 50 uut sööjat päevas.

Kultuurikeeris andis teada valmisolekust sügishooajaks. Eelmisel nädalal tegime kultuuriklubis tublisti tööd, et külmad ilmad meid ei tabaks.  Soojustasime kõik avad villaga, et hoida soojust sees ja külm väljas!  Ehitasime garderoobi, kuhu külalised saavad oma joped ja mantlid mugavalt riputada, kui tulevad meie mõnusalt sooja kultuuriklubisse. Ja mis kõige tähtsam – kolisime WC-d tuppa, kuhu viib kuninglik punane vaip! Nüüd on isegi tualetis käimine stiilne elamus.

Kultuurikeskuses oli LendTeater etendus „Erik ja Anna“. Erika ja Anna  on sõbrad juba alates lasteaiast, ligi 40 aastat, ning paistab, et seda sõprust ei suuda miski väärata. Kes ei unistaks armastusest, sellest ainsast ja õigest!? Kas on võimalik siduda sõprust ja armastust abieluks? Kas sõprus võrdub armastus? Kas hirm üksijäämise ees on piisav põhjus sõprussuhet muuta? Kuidas olla koos? Romantiline lavastus laseb meil osa saada ühe sõprussuhte keerulisest arengust, mis pöörab senise suhte peapeale – kas see toidab või hävitab aastakümnete pikkust sõprust? Projekti toetavad Eesti Kultuurkapital, Elva Vald, COOP Elva, Eesti Teatri Agentuur, B Pluss Elva Raamatukauplus, Piletikeskus, Kultuuriaken, Elav Elva, Eesti Harrastusteatrite Liit, Elva Linnaraamatukogu, Taasrahastuskeskus, Tartu Uuskasutuskeskus. Vanusepiirang: Soovitatav alates 14-ndast eluaastast. Lavastaja JAAK ALLIK. Kunstnik RIINA VANHANEN. Muusikaline kujundaja KATRIN PÄRN. Lavakujunduse tehniline teostus MARGUS MÖLL. Heli- ja valgusspetsialist MARGUS MÖLL. Etenduse juht AIRE PAJUR. Osades: Anna – KATRIN PÄRN, Erik – HELGUR ROSENTAL.

Miki lasteaias töötajate nõustamist ning toetamist alusats neljakuulises programmis  coach Kati Mölder.

Harjumaa Muuseum jätkas 7.10-11.12 leivanädalate programmiga.

Teisipäev, 8.oktoober:

Tänane Postimees andis pealiskaudsel lugemisel vääriti mõistetava mulje palganumbrite tõusust omavalitsustes. Samuti kirjutatakse õpetajatest, kui ametnikkonnast, mida nad ei ole. Ajakirjanik Priit Pullerits uuris ka Keila linnavalitsusest töötajate arvu protsendi ning palganumbrite suurenemise seletusi ja põhjuseid.  Keilast läks järgmine vastus:

Keila Linnavalitsuse töötajate arv ja töötasu hõlmab linnavalitsuse ametiasutust ja ka linnavalitsuse hallatavaid asutusi.

Keila linnal on 9 hallatavat asutust, millest suurimad on üldhariduskool Keila Kool ja munitsipaallasteaiad Keila Lasteaed Vikerkaar ja Keila Lasteaed Miki.

Keila Koolis töötas 2023. aastal keskmiselt 165 töötajat sh 144 õpetajat ja tugispetsialisti (aasta kestel muutus number siia-sinna). Lasteaedades töötas samal aastal 118 töötajat sh 46 õpetajat ja tugispetsialisti. Võrreldes 2019. aastaga ei ole need arvud oluliselt muutunud. Seega suur enamus Keila linna töötajaid on linna haridusasutustes.

Võrreldes 2019. aastaga on õpetajate töötasu alammäär tõusnud 40% (1250 eurolt 2019. aastal 1749 euroni 2023. aastal). Keila linn on sidunud haridusasutustes töötavate tugispetsialistide (eripedagoog, psühholoog, logopeed jt) palga õpetajate töötasuga. Seega on vaadeldaval perioodil oluliselt kasvanud linna haridusasutustes kehtestatud töötasu suurused. Lasteaedades on keskmine töötasu kasvanud 40,6% ja koolis 46,6%

Nelja aasta jooksul on muutunud töötasustamise põhimõtted Keila koolis – õpetaja palgafondi suunatakse riigi poolt toetusfondiga laekuv diferentseerimisosa ning tugispetsialistide palkadeks suunatakse toetusfondiga eraldatud tõhustatud eritoe vahendid. Täiendavalt suurendas 2023. aasta üldhariduskooli tööjõukulusid muudatus, millega maksti kaks korda aastas kooli töötajatele välja motivatsioonifond, mis koosnes muuhulgas ka linna eelarvelistest vahenditest.

Suurenenud on ka sotsiaalvaldkonna tööjõukulud. Keila Sotsiaalkeskuse keskmine palk on kasvanud 4 aastaga 49,6%. Kulusid on mõjutanud ka sotsiaalteenuste laiendamine ja arendamine, sest riik on viimastel aastatel suunanud KOV-idele rohkem ülesandeid sotsiaalvaldkonnas.

Waldorfoolis Läte avatud uste päev.

Harjumaa Muuseumis oktoobrist detsembrini Meremuuseumi vahendusel Anatoli Normani näitus “”Esimene Eestist pärit talvituja Anatrktikas”. Anatoli Norman (1937–2023) oli kolmas inimene, kes Eestist üldse Antarktikasse jõudis, seejuures esimene talvituja siit. Enne teda said jala Lõunamandri pinnale okeanoloog, meregeoloog Ivar Murdmaa ja kirjanik Juhan Smuul, mõlemad siiski vaid lühiajaliselt. Esimesele talvitusele suundus Anatoli 1960. aastal Saksa DVs ehitatud mootorlaeval „Estonia“, mis alustas sõitu Leningradist 1963. aasta detsembris ning kohale jõudis jaanuari lõpus 1964. Koju sai ta tagasi alles 1965. aastal. Kuraatorid: Katrin Savomägi (Eesti Polaarklubi), Alo Ervin (Eesti Meremuuseum)

Kultuurikeskuses Sander Õiguse etendus „Otse kümnesse“.

Vikerkaare lasteaia Kuukiirte rühm käis tutvumas Harju Maakonnaraamatukoguga, et liituda „Lugemissisu“ rühmaga.

Keila Korvpallikooli meeskond kaotas Optibet Eesti-Läti liigas võõrsil BK Ventspilsile 116:78. Keila Korvpallikooli naiskond pidi Raplas sealselt korvpallikoolilt vastu võtma kaotuse 68:36.

Spordisemu avas registreerumise 8-etapilisele  2025.a. Keila Seeriajooksule.

Swedbank’ ist  tuldi taaskord  terviseradadele appi. Oma panuse andsid mitu välisriikide esindajat, kes ei olnud veel elus suuski alla pannud, aga talvel lubasid tulla proovima.

Pargimajas võtsid ettelugemises mõõtu 4.ndate klasside õpilased. Sel aastal kannab üleriigiline ettelugemisevõistlus pealkirja “Ida pool päikest ja lääne pool kuud”. Kooli eelvoorus lugesid erinevate rahvaste jutte 7 tublit õpilast. Tulemused: I koht Stenver Kiibus (juhendaja õp. Kadri Pihelo), II koht Eliise Seisonen (juhendaja õp. Anastasia Rikk), III koht Vassilissa Iljina (juhendaja õp. Liisi Viigisalu). Esimese ja teise koha saavutanud esindavad meie kooli ka reedel toimuval maakondlikul võistlusel. Tänusõnad kõigile ettelugejaid ja nende juhendajatele. Suur tänu ka žüriile! Žüriiise kuulusid Keila kooli õppejuht  Ebelii Barndõk, Keila LV haridus- ja kultuuriosakonna juht Kristel Kõrvits, Keila linna projekitjuht Triin Merisaar. Zürii esimees oli vabakutseline näitleja ja luuletaja Veljo Reinik.

Miki lasteaias alustas Gordoni perekool.

Keila Koolis oli iseõppepäev.

Kolmapäev, 9.oktoober:

Kultuurikeskuses on kuni novembri alguseni kahel korrusel ning vitriinides vaadata Ülle Kruusoja lillelised akrüülmaalid ja maalidest inspireeritud kantav kunst. Näituse eksponaate on võimalik ka soetada. Täna oli näituse avamine. PILDID

Kultuurikeskuses näitus „Havi keelest, havi meelest“ – muinasjutt regilauluga. Laval Priit Karm.

Teatritrupp KOKK mängis täna Keila Kooli 9.-12. klassi õpilastele etendust “Võõrsil”, mis räägib – Mari Raamotist, Ella Ilbakust ja Salme Niilendist ning  kuidas Eestist 1944. a suurpõgenemisel lahkunud naised suutsid ületada raskusi, jääda eestlasteks ja asuda üles ehitama uut elu uuel maal.

Harju Elekter kutsus kandideerima Harju Elektri stipendiumile. Antakse välja kuni kaks stipendiumit TalTechi bakalaureuse- ja magistriõppe inseneriteaduskonna edukatele üliõpilastele. Stipendiumi suurus on  bakalaureuseõppes 2000 eurot ja   magistriõppes 3000 eurot. Kandideerida saab 21. oktoobrini. Harju Elekter on toetanud Tallinna Tehnikaülikooli inseneriteaduskonna edukaid üliõpilasi omanimelise stipendiumiga juba 2001. aastast. Varasemalt on stipendiumi pälvinud ka mitmed meie tänased kolleegid.

Koostöös Sotsiaalkeskusega alustas Miki lasteaias oma kohtumiste seeriat lapsevanemate tugigrupp – suunatud erivajadusega või keerulise käitumisega laste peredele.

Esimeste tundide ajal toimus Keila Tervisekeskuses Keila Kooli 5. klasside poiste rahvastepallivõistlused.

Keila Coolbeti meeskond kaotas Taltechile 86:82.

Neljapäev, 10.oktoober:

Keila Linnavalitsuse 172.istung 10.oktoobril 2024.

Linnavalitsus kooskõlastas eelnõuna linnavalitsuse korralduse eelnõu „Noorte huvitegevuse täiendava toetuse tagasinõue”, mille sisu on toetuse tagasinõue MTÜ-lt Keila Korvpallikool viie noore sportlase toetuse mittesihipärase kasutamise tõttu korralduse eelnõus nimetatud summas 14650 eurot. Eelnõu saadeti arvamuse küsimiseks Keila Korvpallikoolile. Toetatavate laste vanemad on kinnitanud, et nad ei ole toetust saanud ja ei ole ka saanud mingit infot toetuse eraldamise kohta.

Linnavalitsus eraldas täiendavaid sotsiaaltoetusi 500 euro ulatuses ja suunas kodaniku hooldusteenusele Estkeer Hooldusabi OÜ-sse.

Linnavalitsus kinnitas Keila Kooli hoolekogu 2024/2025. õppeaastaks koosseisus Marit Soodla – 1.klasside lapsevanemate esindaja, Margit Eensalu – 2.klasside lapsevanemate esindaja, Helen Pert – 3.klasside lapsevanemate esindaja, Kertu Tiikoja – 4.klasside lapsevanemate esindaja, Kaarel Allikmäe – 5.klasside lapsevanemate esindaja, Kertu Lepiksaar – 6.klasside lapsevanemate esindaja, Anneli Pärlin – 7.klasside lapsevanemate esindaja, River Tomera – 8.klasside lapsevanemate esindaja, Viljar Paalaroos – 9.klasside lapsevanemate esindaja, Eeva-Liisa Niit – 10.klasside lapsevanemate esindaja, Marge Randlepp – 11.klasside lapsevanemate esindaja, Raili Kann – 12. klasside lapsevanemate esindaja, Patrick Enok – õpilaste esindaja, Marten Saaremets – õpilaste esindaja, Mirjam Pärtel – õpetajate esindaja, Eve Hint – õpetajate esindaja, Julia Guljajeva – õpetajate esindaja ning Maret Pärnamets – linnavalitsuse esindaja.

Linnavalitsus kinnitas Keila Lasteaia Miki ja lasteaia Vikerkaar hoolekogu koosseisud 2024/2025. õppeaastaks. Lasteaia Miki hoolekogus on lapsevanemate esindajad Kerttu Üprus, Karoliina Vaher, Kairi Niinberg, Margit Eensalu, Kadri Ööbik, Helen Reis, Matheus Matthiessen, Kristi Indov  ja Maarja Maltsaar, õpetajate esindaja Krista Maaro ning Keila linnavalitsuse esindaja Katri Reimann. Keila Lasteaed Vikerkaar hoolekogusse kuuluvad  lapsevanemate esindajad Antti Pääsuke, Maksim Terin, Birgit Tamme, Helena Vaha, Mari-Liis Azojan, Anu Jõulu, Helen Tuga, Janne Lähker, Kaia Kotljarov, Keidi Liibert, Getrin Halling Sula, Maris Halliste, Triin Pukk, Anneli Juhkam, Grete Marie Sepp, Kristiina Talts, Anastasia Mitrofanova ja Egle Piirmets, õpetajate esindajad Hanna-Riina Klaos ja Ly Piirsoo ning Keila linnavalitsuse esindaja Maris Mäger.

Keila linnavalitsuse muutis oma korraldust  „Keila Linnavalitsuse hallatavate asutuste töötasustamise aluste kehtestamine“ lisas Keila munitsipaallasteaedade haridusliku erivajadustega laste rühmana tegutseva rühma töötajate puhkuste pikkust (v.a. õpetajad), kehtestades senise 35 päeva asemel puhkuse pikkuseks 42 päeva. Samuti kehtestati erivajadustega laste rühmana tegutseva rühma õpetaja puhkuse pikkuseks senise 49 päeva asemel 56 päeva ning munitsipaallasteaedade sotsiaalpedagoogide puhkuse pikkuseks 56 päeva.

Linnavalitsus kooskõlastas eelnõu Paldiski mnt 27, Paldiski mnt 27a ja Paldiski mnt 27b katastriüksuste aadresside muutmisest. Keila linnavalitsus on oma 26.09.2019 korraldusega nr 294 määranud tupikteelõigule, mis ühendab Paldiski mnt 27, Paldiski mnt 27a ja Paldiski mnt 27b katastriüksuseid avalikult kasutatava linnatänavaga (Paldiski maantee), liikluspinna nimeks Läänekaare tee. Tulenevalt antud asjaolust tuleb korrastada katastriüksuste aadresse ja määrata uued aadressid Läänekaare tee järgi. Asjaosalistele arvamuste avaldamiseks saadetava eelnõu järgi on uued aadressid Paldiski mnt 27 asemel Läänekaare tee 2, Paldiski mnt 27a koha-aadress Läänekaare tee 6 ning Paldiski mnt 27b asemel Läänekaare tee 4.

Linnavalitsus tunnistas kontsessioonilepingu sõlmimise menetluse „Kontsessiooni andmine korraldatud jäätmeveoks Keila linnas eeldatava perioodiga 12.2024- 11.2027“ pakkumise teinud Eesti Keskkonnateenuste AS ja Ragn-Sells AS pakkumused vastavaks ja tunnistas edukaks Eesti Keskkonnateenused AS  pakkumus, kui vastavaks tunnistatud pakkumuste hulgast enim väärtuspunkte saanud pakkumus.

Linnavalitsus andis Mittetulundusühingule MC Panter tingimuslikult loa kasutada Keila linna vapi kujutise kasutamiseks logo kujul Keila Motohalli seinale kinnitatavalt bänneril.

Pärast istungit toimus ettevõtjate ümarlaud terviseradade uues teenindushoones. Teemadeks on haridus ja tervis.

Kultuuririkkuse aastal kutsub Harju Maakonnaraamatukogu lapsi 10 minuti muinasjutuhommikutele.

KultuuriKeerises oli laval Eleryn Tiit, et pakkuda akustilist kontserti!

Täna toimus Harju Maakonnaraamatukogus Beebiball. Kutsustud oli 25 viimase nelja kuu kestel sündinud beebid koos vanematega. Saabunuid tervitasid Vikerkaare lasteaia laululapsed koos muusikaõpetaja Karin Järviga, linnapea Enno Fels, Kersti Salf raamatukogust. Koos oma etteastetega olid laval Trallipallid ja nende juhendaja Berit Prukner ning Teraapiamaja beebide muusikaringi juhendaja Marion Musting. Õhtut juhtis haridus- ja kultuuriosakonna juht Kristel Kõrvits. Ja lõpetuseks tort. PILDID

Vikerkaare lasteaias oli etendus „Naeris“ kõige pisematele. Merineitsi, Naksitrallide, Nublu ja Murumuna rühma lapsed vaatasid ja kuulasid lugu eidest ja taadist, kes külvasid naeriseemne ja said teada, mis edasi juhtus. Peale etendust lauldi ja tantsiti üheskoos laulukest sügislehtedest ning mekiti vanemate toodud sügisande ja maiustati hoidistega.

Vikerkaare lasteaia Päikeseratta ja Pöial-Liisi rühma lapsed said osa Päästeameti projektist “Tulest targem”. See on eelkooliealistele lastele suunatud programm, kus päästjad räägivad tulekahjudest, suitsuanduritest, tulekahju korral käitumisest ja tutvustavad päästetehnikat. Aitäh Paldiski päästekomandole.

Reede, 11.oktoober:

Keila Lehes Keila terviseradade teenindushoone avamisest. Lisaks õpetajate päevast kriisiks valmistumisest, petukõnedest, teatrist, Jõepromenaadist ja usalduse palverännakust. Muuseumivaramu jätkab ülevaatega Keila koolidest. Tegija on Valdur Neumann.

Täna toimus Harju Maakonnaraamatukogus 4. klasside ettelugemise võistluse „Ida pool päikest ja lääne pool kuud“ Harjumaa eelvoor. 19. oktoobril Eesti Lastekirjanduse Keskuses toimuval vabariiklikul finaalvõistlusel esindab Harjumaad RICHARD TALVE Saku Gümnaasiumist. Kokku osales Harjumaa eelvoorus 16 last üheksast Harjumaa omavalitsusest. Žürii rasket ja auväärset tööd tegid näitleja Piret Krumm, Keila Rukkilille lasteia õppejuht Astrid Hallikas ja Harju Maakonnaraamatukogu pearaamatukoguhoidja Jandra Peegel. Täname kõiki osalejaid ja soovime Richardile edu finaaliks! Miki lasteaia õpetajad Krista, Elve ja Heln osalesid Padise rohekonverentsil, et tutvustada Miki osalemist Vegetable World CUP-il.

Tervisekassa andis teada, et alates 1.detsembrist 2024 nimistu N0308 perearstiks Artjom Kolotõgin (D09242). Nimistu piirsuurus on 2000 isikut ja perearsti Artjom Kolotõgin teeninduspiirkonnad Keila linn, Lääne-Harju vald ja Saue vald Harju maakonnas. Keila Perearstikeskuse kodulehe andmetel töötab Dr.Tiina Kolesniku nimekirja ülevõtmiseks peremeditsiini arst/resident Artjom Kolotõgin. Nimistut teenindavad seni lisaks dr Alar Kukele praegu V.Vistjak, A.Kukk, I.Kirsipuu.  

Keila Basket andis teada, et uuel hooajal paneb Coolbet õla alla ka nende esindusnaiskonnale ja duubelmeeskonnale – mõlemad kannavad nüüdsest Keila Coolbeti nime!

Keila Coolbeti duubelmeeskond kohtus Saku II liigas Pärnus KK Paulusega ja võitis 67:105.

Keila Coolbeti naiskond kaotas Pärnu Spordikoolile 75:40.

Tänane vahva päev Vikerkaare lasteaia Kuukiirte rühmas, “Võta karu kaasa” päeval. Hommikuringis tutvustas iga laps sõpradele enda karu ning siis luges õpetaja lastele raamatut “Karupoeg Puhh”. Peale hommikusööki käisid lapsed mõmmidega saalis koos muusikaõpetaja Kariniga laulmas. Siis avanes lastel võimalus näpuvärvidega maalida ja rühmas vahvat multifilmi nautida. Mõnuga nositi popcorni, kummikomme ja viinamarju.

Laupäev, 12.oktoober:

Harju Maakonnaraamatukogu ootas lapsi koos vanematega raamatukogu Jutuhommikule. Hooaja esimesele Jutuhommikule tuleb külla kirjanik Tiina Laanem, kes loeb ette oma raamatut “Maailma parim liivaloss” ja tutvustab ka teisi väikelaste raamatuid. Lapsed saavad peale ettelugemist joonistada sellest, mida nad kuulsid ja mis mõtted neil tekkisid. Jutuhommikuid toetab Eesti Kultuurkapital.

Noortekeskuses Lase- ja Noorteasjade kirbuturg.

Harjumaa Muuseumis chef Priit Toomitss töötuba, kus ta rääkis, mida teha ja mida mitte teha köögis noaga

Keila KK OPTIBET EESTI-LÄTI ÜHISLIIGA esimene kodumäng vs BK Ogre vastu. Karikavõistluste eelringid on peetud, esimene võit kirjas ning nüüd on aeg kogu aur panna Optibet Eesti-Läti korvpalliliiga mängudele. Juba sellel laupäeval, 12. oktoobril kell 18.00 võõrustame koduses Keila Tervisekeskuses BK OGRE meeskonda. Uksed avame pealtvaatajatele 17.00. Meelelahutust pakuvad DJ, õhtujuht Veljo Reinik ning ALLSHOW tantsutüdrukud! Poolajal Optibeti vaheajamäng ning palju muud põnevat nii lastele kui täiskasvanutele!. Kaotus 83:96.

Keila kooli Pargi majas Keila korvpallikooli U16 tüdrukute võistlused.

Keila Coolbet kohtus Riias Daugava saalis sealse Zelli´ga ja kaotas 87:80.

Keila JK esindusmeeskond – Raplamaa JK kell 15.00 Rapla Kesklinna kooli staadionil. U14 Keila JK – JK Tabasalu valge kell 17.15 Tabasalu Arenal.  U13 Keila JK – Paide LM Türi kell 11.00 Türi Metsakombinaadi staadionil.  U11 Keila JK – Tallinna FC Levadia kell 10.00 Keila kunstmuruväljakul.

Segakoor Keila andis Soomes, sõpruslinna Kerava kirikus kontserdi koos kooriga Keravan Mieslaulajat.

Patric Enok tuli Saaremaa rallil II kohale

Pühapäev, 13.oktoober:

U17 Keila JK – Viimsi MRJK kell 14.00 Viimsi staadionil.  U9 EMV turniir kell 13.00 Tabasalu kunstmuruväljakul.  U11 Keila JK osaleb Kalev Cupil.

Keila Miikaeli koguduses alustab taas Pühapäevakool. Perejumalateenistusele olid kutsutud uued ja vanad pühapäevakooli lapsed koos vanematega.

Eelmine 40.nädal Keilas

Rohkem tulemusi...

Generic selectors
Täpsed vasted
Pealkirja vasted
Sisu vasted
Post Type Selectors

Keila Linnavalitsus
Keskväljak 11,
Keila  76608, Eesti

Tööaeg:

E, K, N: 8.00 – 16.30
T: 8.00 – 18.30
R: 8.00 – 14.00

Telefon: 6790700
Skip to content