39.nädal 2024 Keilas

Esmaspäev, 23.september:

Sügise alguse puhul toimus Vikerkaare lasteaia traditsiooniline matk „tere Sügis“, sel korral Harjumaa Muuseumi alal. Oma rännakul kohtusid lapsed erinevates punktides asuvate tegelastega, kes tahtsid tarkust jagada.

Linnavalitsuse inimesed eesotsas linnapea Enno Felsiga külastasid sel nädalal linna allasutusi. Täna käidi Miki lasteaias ja Keila Koolis.

Keila Kooli Staadionil on heategevuslik Mesikäpa teatejooks. PILDID Osalejad on seitsmest piirkonna koolist. Keila Koolist on väljas ka õpetajate võistkond, kokku ligi 600 jooksjat. Korraldas Keila Tervisekeskus. Teatejooks kutsub annetama Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses ravil olevate liikumisvõime kaotanud laste heaks!  Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse toetuseks saab annetada: Helistades heategevusnumbril 900 7777 (kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE451010220268957228 märksõnaga Teatejooks.

Abilinnapea Maret Lepiksaar kannab nüüdsest nime Maret Pärnamets.

Teisipäev, 24.september:

Keila Linnavolikogu 35. istung toimub teisipäeval, 24. septembril 2024. a kell 18.00 Keila Linnavalitsuse saalis.

Kuus Keila Linnavolikogu liiget esitasid umbusaldusavalduse abilinnapea Maret Lepiksaarele seoses Keila korvpallitüliga.

Keila Linnavolikogu kinnitas Keila linna arengukava tegevuskava ja eelarvestrateegia aastateks 2025-2028, mis plaanib linna põhitegevuse tulude kasvu eelarvestrateegia perioodi lõpuks 16,5% võrra ehk 29,2 miljoni euroni.

Linnavolikogu lubas linnavalitsusel läbi viia kaks hanget, millega võetakse eelarveaastat ületavaid rahalisi kohustusi. Volikogu lubas läbi viia avatud hankemenetluse „Laua- ja mobiiltelefonisideteenused“, mille tulemusel sõlmitakse ühe pakkujaga teenuse raamleping tähtajaga kuni 36 kuud ja võtta seoses sellega rahaline kohustus Keila linnavalitsusele. Samuti lubati läbi viia alla lihthanke piirmäära hanke „Elektriauto kasutusrent Keila Sotsiaalkeskusele“, mille tulemusel sõlmitakse sõiduauto kasutusrendileping tähtajaga kuni 48 kuud ja võtta sellega rahaline kohustus Keila linnavalitsusele.

Ülevaate Keila Muusikakooli tegevusest andis kooli direktor Andres Teppo. Keila Muusikakoolis on hetkel 187 õpilast, 21 õpetajat (vaid 5 Keilast). Õpitakse 12 erinevat pilli, populaarsemad on klaver, viiul ja kitarr.

Linnavolikogu muutis 2021.aastal kehtima hakanud Keila Muusikakooli põhimäärust nii, et uue redaktsiooni järgi on õppetunni arvestuslik pikkus 45 minutit ja konkreetne õppetund on sätestatud tunniplaanis pikkusega 22,4 – 45 minutit. Seni polnud võimalik õppetundi poolitada.

Keilas antakse kutseharidust!  Harju Elektri hoones alustas täna tordi ja ühispildiga Haapsalu Kutsehariduskeskuse lapsehoidja 4.taseme ühe õppeaasta kestev koolitus. Tegemist on töökohapõhise õppega, mis kestab terve õppeaasta, üle nädala kahe päeva kaupa. Osalevad õppurid kursuse Keilasse korraldanud Keila Rukkilille lasteaiast, lisaks Lääne-Harju vallast ja Rae vallast, kokku astub 16 õppija ette õppeaasta kestel 16 õpetajat. Aastast 2027 peaks rakenduma ka vastav haridusnõue, et lasteaias saavad töötada vaid sellised assistendid, õpetaja-abid, kellel vastav haridus olemas.

Keila Seeriajooksu III etapp.

Kultuuririkkuse aasta kestab ja Harju Maakonnaraamatukogu kutsub lapsi 10 minuti muinasjutuhommikutele. Aasta lõpuni jutustame lastele erinevate rahvaste muinasjutte. Muinasjutuhommikud toimuvad iga kuu 2. ja 4. neljapäeval algusega kell 11.00. Igal hommikul kuuleb ühte muinasjuttu, mis kestab 10-15 minutit.

Pärnu Sadam alistas Paides toimunud Keila KK kodumängus  97:59 .

Toimus tuletõrjehüdrantide testimine Keila linnas Keskväljakul, Mudaaugu – ja Loode elamupiirkonnas (Barsbütteli, Spordi tänaval).

Keila Kooli muusikaõpetajad osalesid maakonna muusikaõpetajate koolituspäeval Kiilis.

KET (kogukonnas elamise teenus) maja tähistab oma neljandat sünnipäeva.

Linnavalitsuse juhid külastasid allasutuste ringil Harju Maakonnaraamatukogu.

Kolmapäev, 25.september:

Keila Koolis oli õpilasesinduse presidendi valimiste debatid.

Keila Coolbet ja Tartu Ülikool Maks & Moorits pidasid kolmapäeval Keilas maha tõelise põnevusheitluse, kus võitja selgus alles lõpusekunditel. Tartu meeskond sai Kaamos korvpalli karikavõistluste eelringis napi võidu tulemusega 69:68.

Linnavalitsuse esindus külastas oma allasutuste ringil Keila Sotsiaalkeskust ja Harjumaa muuseumi.

Harju Maakonnaraamatukogu külastasid oma ringsõidul Türi valla raamatukogu töötajad.

Neljapäev, 26.september:

Keila Linnavalitsuse 169.istung 2024.

Linnavalitsus tegi otsuseid eluruumi tagamise teenuse osutamisest ja maksis erakorralisi sotsiaaltoetusi summas 400 eurot.

Linnavalitsus vaatas üle Keila Koolis alates 2017.aastast kehtivad tasuliste teenuste hinnad ja kehtestas uued üürihinnad. Nüüdsest on Keila Kooli Põhjamaja aula üüri hind tunnis 55 (koos tehnikaga 90) eurot, kooli söögisaalil 55 eurot tund. Tööõpetuse, käsitöö, kokanduse ja arvuti klassi tunnise üürimise hind on 35 eurot, auditooriumi üürihind 25 ning nõupidamiste ruumi ja tavalise klassiruumi üüri hind tunniks on 15 eurot. Pargimaja aula ühe tunni üürimise hind on 25 eurot ning tavalise ja kokandusklassi üürihind 15 eurot.

Linnavalitsus väljastas ehitusloa Kanarbiku ja Mudaaugu tänava kinnistutel ühisveevärgi ehitamiseks.

Linnavalitsus määras Uus tn 19 kinnisasja, Uus tn 19a kinnisasja ja Ohtu tee T1 kinnisasja maakorraldustoimingu käigus uuetele moodustatavatele reaalosadele koha-aadressid ja katastriüksuse sihtotstarbed alljärgnevalt Turu tn 1 asukoht Harju maakond, Keila linn, ärimaa 100% ning  Uus tänav T2 Harju maakond, Keila linn, transpordimaa 100%. Uus tn 19, Uus tn 19a ja osaliselt Ohtu tee T1 kinnisasjade liitmisel moodustatakse vastavalt kehtestatud detailplaneeringule kaks uut katastriüksust turukompleksi rajamiseks aadressiga Turu tn 1 ja tänava maaga katastriüksus aadressiga Uus tänav T2.

Linnavalitsus kiitis kooskõlastusringile saatmiseks heaks eelnõu projekteerimistingimuste määramisest Tamme tn 4 kinnistule elamu abihoone püstitamiseks ja seonduvate rajatiste kavandamiseks.

Linnavalitsus määras projekteerimistingimused Teaduse tänav 1 kinnistule üksikelamu laiendamiseks.

Vastavalt 8.04.2024 Keila linna ja Lidl Eesti OÜ vahel sõlmitud notariaalselt tõestatud lepingule kohustub Lidl Eesti OÜ omal kulul projekteerima ja välja ehitama sõidu- ja kergliiklustee koos kaasnevate rajatistega. Linnavalitsus lisas kaubandushoonele selle aasta 25.juulil väljastatud kaubanduskeskuse ehituloale tingimuse, et rajatud sõidu- ja kergliiklustee koos kaasnevate rajatistega Põhja tänav T2 kinnistul ja Põhjakaare tänav L1 katastriüksusel peab kasutuseks valmis olema enne Põhjakaare tänava teeservituudi alal liiklusttakistavate ehitustöödega alustamist.

Swedbanki Tallinna maratoni virtuaaljooksul lastele osalesid Vikerkaare lasteaia Tuhkatriinu, Päikesepärli, Lotte ja Kuukiirte rühmade lapsed. Joosti keskpargis.

Keila Seeriajooksu viimane, IV etapp. Üldvõitjad omas klassis on Oliver Grauen, Rain Jano, Sten Aljas, Merily Sell, Katriin Ever, Anna Helene Rauk, Mirjam Plaado, Maikel Magnus Välja, Kert Leibenau , Ragnar Matias Nõlvak, Lumi-Lee Sell ja Lisette Jürjer.

Harjumaa Muuseumis algas leivapäeva programm. 15. oktoobril tähistatakse ülemaailmset leivapäeva, mis on pühendatud selle igapäevase ja väärtusliku toiduaine tähistamisele. Leib on osa meie kultuurist ja igapäevasest toidulauast, sümboliseerides kodusoojust ja hoolivust.  Harjumaa Muuseumi leivapäeva haridusprogrammis tuuakse lasteni läbi näidendi, kuidas viljaterast saab lõpuks lauale leib. Näidendis lööb kaasa muuseumisõber Tiina Vikat, kelle valmistatud juuretisest saavad lapsed voolida leivaloomakesed.  Südamlikult tänu sponsoriile Eesti Pagarile, kes toetab parima ja värske leivaga!

Mõned linnavalitsuse töötajad osalevad IX omavalitsuspäevadel Võrus. Pealkiri on „Kultuuriline eripära on piirkondliku elujõu allikas“.

Reede, 27.september:

Keila Lehes: reportaaž Keila keskuse nurgakivi panekult. Uudistes Bolt Drive, Porikuu festival, Hoovilugude tänuüritus, 1944.aasta Keila lahingute aastapäev, Kultuurne restoran, rattatee vaksalist KEK-i tööstusparki, Teatejooks, Barsbüttel 50, auto talve eel, “Ingli puudutus”. Muuseumivaramu jätkab ülevaatega Keila koolidest. Tegija on Tiina Hindremäe.

Mihklipäeva nädalavahetus: Ajalookonverents Keila Kultuurikeskuses. PILDID Päevakavas 15.00 Avasõnad, tervitused, 15.15 Harju-Madise kirik (Villu Kadakas), 16.00 Padise klooster – taevane või maine? (Marje Kidron), 16.45 Kohvipaus, 17.00 Preestritelaekast ministeeriumini: evangeelsest vaimulikuametist ja vaimulikkonna organiseerumisest Tallinnas 16. sajandil ja 17. sajandi algul. (Lea Kõiv) ning 17.45 Isa-poega Holtzid – Keila koguduse pastorid. Jälgi genealoogias ja kultuuriloos. (Evelin Povel) ja 18.30 Lõpetamine, Tänusõnad. Lõpetuseks kell 19.00 Palvus Taize lauludega Keila kirikus. Konverents on tasuta. Paluti ette registreeruda.

Keila Koolis oli õpilasesinduse presidendi valimised. Keila Kooli uueks presidendiks sai Patrick Enok (pildil).

Abilinnapea Maret Pärnamets osales haridusleppe läbirääkimistel Haridus- ja teadusministeeriumis.

Vikerkaare lasteaia Virmaliste rühma õpetaja Laural avanes võimalus olla üks kahest Eesti õpetajast, kes saab osaleda eTwinningu aastakonverentsil teemal “Heaolu haridusasutuses” , mis leiab aset 26.-28. septembril Brüsselis, Belgias. eTwinning on lasteaia-, üldharidus- ja kutsekoolide õpetajatele mõeldud virtuaalne platvorm ning koostöövõrgustik. See võimaldab õppida nii Eesti kui ka välismaa kolleegidelt, jagada häid kogemusi ning osaleda koos lastega rahvusvahelistes õpiprojektides. Konverentsil on kokku osalejaid 150 kõikidest eTwinningu partnerriikidest. Konverentsil toimuvad erinevad temaatilised töötoad ning on võimalus luua võrgustikke õpetajatega 47-st riigist. Konverentsilt naastes jagab Laura oma kogemuslugu ka Vikerkaare personaliga.

Harju Maakonnaraamatukogu galeriis “Milvi Korela keraamika ja maalid”. Näitus on avatud 30. oktoobrini.

Laupäev, 28.september:

Mihklipäeva nädalavahetus: laupäev kirikumõisas.  Kavas kell 11.00 Kohvi ja küpsised Keila kirikumõisas, 12.00 Keskpäevapalvus kirikumõisas; kell 12.15 500 aastat reformatsioonist Eestis. Lugemine, laulmine, piltide vaatamine, palvetamine kirikumõisas, kell 14.00 palvus Lutheri mälestusmärgi juures. Kell 17.00 kontsert „Tänu ja ülistus” Keila Mihkli kirikus. EELK Kirikumuusika Liidu kontsertsarja ”Ingli puudutus” kontserdil esinevad: Indrek Vau – trompet, Piret Aidulo – orel. Kavas: Siimer, Rääts, Reger, Mägi, Sisask, Bach, Langlais, Eben jt.  EELK Kirikumuusika Liit on alustanud uue kontserdisarjaga „Ingli puudutus“. Sellega tähistati sügisel toimuvaid kirikupühi – maarjapäev, mihklipäev, lõikustänupüha, usupuhastuspüha, pühakute päev, hingede päev ja igavikupühapäev – just neile pühadele sobiva vaimuliku muusikaga.

Keila Lasteaed Vikerkaar kutsus kell 11:00 Keila Lauluväljakule orienteerumismatkale „Liikudes Olümpiale – 2024”. Orienteerumisrajale on võimalik startida kell 11:00-13:15, orienteerumisraja läbinutele mandaadis üllatus. Ilm meie üritust ei sega, tule ja tunne rõõmu lapsega koos liikumisest!

SCOTTISH HOUSE ESITLEB | KEILA KK VS VIIMSI  Keila Tervisekeskuses. Keila KK esindusmeeskond pidas oma viimase Kaamos Karikavõistluste eelringi kodumängu Keila Tervisekeskuses. Keila KK võttis oma esimese võidu 86:81. Keila parimana kogus Vitalii Shymanskyi 25 punkti ja kaheksa lauapalli. Hea mängu tegi ka teisel poolajal 16 punkti visanud Haller. Keila Basket kaotas võõrsil Taltech Alexelale 111:92. Keila Coolbeti poolelt tegi kaksikduubli Kristen Kasemets, visates 17 punkti ja võttes 10 lauapalli. Ihor Serhejev viskas 19 ja Tautvydas Kupstas 18 punkti.

Pargi maja spordisaalis kohtuvad Keila KK tüdrukud TSA Valgega.

Vana Baskini Teater andis kultuurikeskuses etenduse „Kalevipojad – Made in Finland“.

28. septembril avati Porikuu Festival maagilise ja unustamatu seiklusega Rummu karjääris, kus toimus suurejooneline sündmus „Võlumägi“! See oli õhtu täis müstikat, rütme ja valgust, kus iga hetk on täidetud eriliste elamustega. Üritus pakub midagi igale vanusele – nii väikestele kui suurtele! Oled oodatud, et avada koos Rummu avaüritusel Porikuu festivali pidulik hooaeg ning avastada Loode-Eesti sügiseseid sündmusi. Vaata ka www.porikuu.ee ja leia endale rohkem põnevaid elamusi! Kogeda sai:  Kolme Põrsakese teadusshow – maagiline ja muinasjutuline teadusteater, täis põnevaid katseid, tossu, välku ja pauku, mis võlub nii väikeseid kui suuri teadushuvilisi! See on lõbus ja hariv vaatemäng, mida keegi ei unusta!  Kelfiriuse Tuleteatri show „Beethoveni unenägu“ – võimas ja efektne tule- ja valgusetendus, mis toob Rummu pimedusse sajad küünlad ja tuleleegid, luues lummava atmosfääri! Siim Koppeli trummishow – rütmid ja valgusmängud ühinevad unikaalseks vaatemänguks, kus trummide löökide ja UV-valguse kooslus viib publiku teisele tasandile. Mäekülgedele projekteeritakse võimsad visuaalid, mis loovad etendusele müstilise hõngu.  Anet Vaikmaa – südamlik lõppakord Rummu õhtule, kus Anet Vaikmaa toob lavale oma armastatud hitid nagu „Viimane tants“ ja „Serotoniin“, mis on tõusnud Eesti muusikatippu! Maagilist õhtut kroonis Maiveli loodud valgusshow, mis ühendas endas visuaalsed imed ja muinasjutulise atmosfääri. Mäeküljel peegeldudis värvilised valguslahendused luues Rummu karjäärile unustamatu ja müstilise õhkkonna. Lisaks täid Laternamatkad kohale tuletünnid ja sajad küünlad.

Pühapäev, 29.september:

Pühapäeval, 29. septembril kell 11.00 toimus Miikaeli kirikus mihklipäeva pidulik jumalateenistus, kuld- ja hõbeleer. Muusikaga teenib kaasa segakoor Miikael, solist Andrus Rehemaa (tenor). Kuld- ja hõbeleeri õnnistamisele oodatud kõik need, kel käesoleval aastal täitub leeriõnnistamisest vastavalt kas 50 või 25 aastat. See ei pea olema toimunud Keila kirikus. Vajalik oli eelnev registeerumine koguduse kantseleis.

Terviseradadel spetsiaalselt selle võistluseks mugandatud rajal Keila MV discolfis. Sel aastal täitus juubelihõnguline 15 aastat, kui Keila Terviseradadel on olnud discgolfi mängimiseks püsirada. Läbi aastate on discgolfi rajad, kui ka tänaseks ala, kus discgolfi mängitakse, läbinud mitmeid muudatusi. Sellise erilise aastanumbri täitumisel peame Keila Linna Lahtised Meistrivõistlused modifitseeritud rajal, kuhu sisse kuulub ka tänaseks 3 aastat suletud raja osa. Mängime PRO-raja versiooni, kus osad rajad on ka sellised, mida 2009a raja avamisel mängiti! Antud raja formaat kehtib ainult konkreetsel võistlusel. Kõige pealt soovime tänada enam kui 100 kettakeerutajat, kes sel nädalavahetusel Keilasse discgolfi mängima tulid! Loodame, et saime teile väärt emotsiooni pakkuda. Tänud, Keila linna ja Keila Terviserajad usalduse ja toetuse eest! Mainimata ei saa jätta ka meie Keila discgolfiklubi liikmeid, kes aitasid rada ette valmistada, nii tuules, kui paduvihmas. Kogu ala niitmiseks ja ettevalmistamiseks kulus hulk tunde ja ohtralt samme, kuid ma usun, et see oli seda väärt. Keila linna lahtiste meistrivõistluste parimad: Naised: 1. Hanna Marie Ostapenko +20; 2. Siiri Svetlov +21; 3. Ingeli Liinat +28. Naised (vanuses 40+): 1. Evely Vinni +33; 2. Piret Orgusaar +36; 3. Aveli Tjurin +44. Naised (vanuses 50+):1. Eve Maido +43; 2. Kaja Ets +47; 3. Maret Erm +61. Mehed: 1. Asko Krais -11; 2. Martin Meister -7; 3. Juss Jalakas -4 (ümbermängimisega). Mehed (vanuses 40+): 1. Rivo Pajur -1; 2. Meelis Teär +1; 3. Gaspar Sukk +2. Mehed (vanuses 50+): 1. Kaido Mikk +3; 2. Roland Tiik +7; 3. Rauno Vestung +11.

Pühapäeval 29.09 kell 9:45 kogunes osa Eesti Backyard Ultra koondisest Keilasse Gnoomi bistroo ette, et teha oktoobris toimuva meeskondliku MMi rajal ühistreening.

Keila Turul on selle hooaja viimane kauplemise päev.

Keila Linnavalitsuse naiskollektiivi vabatahtlikud, team nimega Tuvikesed, osalesid Naiskodukaitse poolt 2.-29.09 korraldatud Kriisikuu mängus “Valmis koos sõbraga!“ Kokku oli registreerunud 104 võistkonda. Tegemist on väljakutsega, mis kestab 2.-29. septembrini ehk kokku neli nädalat ja igal nädalal on oma teema, mis keskendub kriisideks valmisolekule. Nädalateemad on:  2.-08.09.2024 elutähtsate teenuste katkemine; 9.-15.09.2024 varjumine;  16.-22.09.2024 infokanalid ning 23.-29.09.2024 looduses hakkamasaamine. Iga nädala teema juures on kolm ülesannet, millest üks on kirjalik, teine eksperiment või praktiline ülesanne ja kolmandat ülesannet saab lahendada õues.

Eelmine 38.nädal 2024 Keilas

Rohkem tulemusi...

Generic selectors
Täpsed vasted
Pealkirja vasted
Sisu vasted
Post Type Selectors

Keila Linnavalitsus
Keskväljak 11,
Keila  76608, Eesti

Tööaeg:

E, K, N: 8.00 – 16.30
T: 8.00 – 18.30
R: 8.00 – 14.00

Telefon: 6790700
Skip to content