38.nädal 2024 Keilas

Esmaspäev, 16.september:

Harju Maakonnaraamatukogu allkirjastas Eesti Rahvusraamatukoguga nõusoleku üleriigilises komplekteerimise töörühma osalemiseks. Keila esindaja on kogude osakonna juhataja Reet Altma

Sotsiaalkeskuses avati ringijuhendajate loomingu näitus.

Sotsiaalkeskuses alustas Taastumiskursus vaimse tervise probleemidega inimestele.  Kursust juhendavad Triin Vana, Piret Raudjärv ja kogemusnõustajad.

Teisipäev, 17.september:

Keila linnavalitsus on alustanud projekteerimistöid piki Jaama tänavat ja Paldiski maanteed jalg- ja jalgrattatee projekteerimiseks, mis aitaks jalakäijate ja jalgratturite jaoks paremini ühendada Keila linna olulised sõlmpunktid: Raudteejaam, koolimajad, Keila Tervisekeskus ja tulevane Keila Keskus koos Harju KEKi tööstuspargiga.  Täna oli Keila linnavalitsuse saalis arutelu olulise liikumiskoridori lahenduste üle ning kuulati arvamusi ja ettepanekuid. Eelprojekti staadiumis ehitusprojekti tutvustasid linnavalitsuse ametnikud ja AS Infragate Eesti esindaja.

Keksväljaku remonti ei saa veel lugeda lõpetatuks, ehitajal on vaja kõrvaldada hulk puudusi.

Sotsiaalkeskuses tuli kokku Lauluklubi.

Algas 4-etapiline maastikujooksusari Keila Seeriajooks 2024, mis on mõeldud  kõikidele vanusegruppidele.

Tänasest on Bolt Drive Keilas. Bolt Drive’i rendihinnad algavad 0,14 €/min ning 0,25 €/km. Alustamiseks: ava Bolti rakendus või laadi see alla http://bit.ly/TapToBolt;  vali rakendusest Bolt Drive’i vaade;  lisa ja kinnita oma juhiluba;  broneeri sobiv auto ja asu teele! Sihtkohta jõudes pargi auto lubatud alale ja lõpeta rakenduses oma sõit – pea meeles, et lõpetades sõidu Keilas, lisandub parkimistasu 5 €.

Abilinnapea Maret Lepiksaar osales SA Maidla Maja nõukogu koosolekul.

Kolmapäev, 18.september:

Kultuurikeskuses toimus noorte huvitegevuse toetamise korra töötuba. Keila linn on koostamas huvitegevuse strateegiat. Esimene kaasamise töötoa teema oli Keila linna eelarvest noorte huvitegevuse toetamise korra muutmiseks ideede korje.

Keila Hoovilugude päeva korraldajad Nooruse virgutusvõimlemise kohvikust korraldasid täna sündmuse tänuürituse. Anti üle tänukellad, kuulati ansamblit Väliharf ning saadi teada järgmise, 2025.aasta augusti teisel laupäeval toimuva hoovilugude päeva teema: “Rütmid ja raamatud”. PILDID

Keila Coolbet avas kolmapäeval Kaamos korvpalli karikavõistluste eelturniiril võiduarve, kui sai oma kodupubliku ees Pärnu Sadamast jagu pärast lisaaega 83:77. Delfi: Väga tasavägiselt kulgenud mäng läks lisaajale seisul 66:66. Normaalaja lõpusekunditel oli Christian Bradfordil võimalus Pärnule võit tuua, kuid tema keskpositsiooni vise ei tabanud. Lisaajal pööras Keila mängu enda kasuks viimase poolteise minutiga, kui Kristen Kasemetsa ja Ihor Serheyevi järjestikused kaugvisked viisid kodumeeskonna 79:72 juhtima. Pärnu jõudis korraks veel nelja punkti kaugusele, ent mängu päästa enam ei suudetud. Tautvydas Kupstas oli Keila resultatiivseim 20 punktiga, nii Kasemets kui Saimon Sutt viskasid 18 punkti. Kaksikduublini jõudnud Serheyev panustas võitu 10 punkti ja 13 lauapalli. Keila sai koguni 37 vabaviset, millest realiseeriti 29.

Terviseradadel oli Raido ja Rauno Nottoni juhendatud koolitus rattasõidu ABC-st.

Kaitseliidu Põhja maakaitseringkond korraldab Tallinnas, Raplamaal ja Harjumaal 18.-22.09.2024 õppuse Põhjanael.

Keilat külastas väljasõidul Kärdla eakate grupp. Külastati Keskparki, lauluväljakut, terviseradasid ja ning kuulati Evelin Poveli ekskursiooni Keila Miikaeli kirikus.

Neljapäev, 19.september:

Keila Linnavalitsuse 168.istung 19.septembril 2024.

Linnavalitsus otsustas rahastada alates 23. septembrist 2024 Lee OÜ teenusel viibiva Keila linna lapse lapsehoiuteenust vastavalt esitatud arvetele ning kohaldada alates 1. septembrist 2024 lasteasutuse osalustasu määra 12 % Vabariigi Valitsuse kehtestatud töötasu alammäärast Keila elanikuks kodaniku lapsele.

Linnavalitsus otsustas korraldada riigihanke lihthankemenetluse „Keila Kooli Pargimaja koolimööbli ostmine“ e-menetlusena ning määras riigihanke eest vastutavaks isikuks abilinnapea Maret Lepiksaar, kes juhib ka hankemenetlusega seotud toimingute läbiviimiseks moodustatud komisjoni.

Harjumaa lähikümnendi suurima kinnisvaraarenduse KEKE Kvartali peaehitis, Keila Keskus sai täna nurgakivi. PILDID. Arendaja Harju KEK, projekteeris Sirkel ja Mall,  Ehitab NOBE. Nurgakivi panekul osales Eesti Vabariigi majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo. Piirkonna suurim kaubandus-, meelelahutus- ja kogukonnakeskus avatakse 2026. aasta alguses ning on loodud eesmärgiga kujuneda kogu Harjumaa lääneosa elanike peamiseks vaba aja veetmise sihtkohaks. Paldiski maanteele, Tervisekeskuse ja Keila Kooli kõrvale rajatav multifunktsionaalne keskus hakkab olema linna sissesõidul sümboolseks väravaks. Keskuse kogupindala on 13 000 ruutmeetrit. Sinna on tulemas kino, spordikeskus, toidumarket, raamatupood ja mitmesugused rõivaste-, jalanõude-, spordi-, tehnika- ja tarbekaupade kauplused, kohvikud ning söögikohad. Ruumi jagub ka avalikele ja meditsiiniteenustele, lemmikloomadega seotud tegevustele ning huvialaringidele. Projekti järgmises etapis on plaanis rajada keskusele lisakorrused ärikorterite ja büroopindade tarbeks. Rajatav kogukonnakeskus on esimene etapp Keila tulevase ärilinnaku suurest arendusprojektist, mis muudab Harju KEK-i suletud tootmisala linna uueks tõmbekeskuseks. Ligi 9 hektarile rajatav ärilinnak hakkab kandma nime KEKE Kvartal ning sinna on planeeritud kuni 27 hoonet, mille brutopindala on kokku 43 000 ruutmeetrit. VAATA KLIPPI

Keila Seeriajooks 2024 II etapp.

Kultuurikeerises oli etendus „Koeratüdruk Lotte kutsub seiklema. Lotte rollis on Merros Stuudio peojuht Merli Hirbaum, kes viib lapsed põnevale rännakule läbi erinevate seikluste, nagu unenäomaailm, kosmos ja palju muud! Lotte esitas fono saatel kaks armastatud laulu – “Kosmonaut Lotte” ja “Detektiiv Lotte”.

Kinoõhtu Harjumaa muuseumis. Kavas oli Terje Toomistu film „Nõukogude hipid“.

EELK Keila Miikaeli kogudusemajas noorteõhtu.

Keila Kooli 12. klassid osalesid Holokausti mälestusüritusel Kloogal.

Toimus Sotsiaalkeskuse kangastelgede ringi väljasõit Põltsamaale. Sotsiaalkeskuses kogunes tugigrupp dementsusega inimeste lähedastele.

Korvpalliliit andis teada, et algaval hooajal alustab LHV Naiste Korvpalli Meistriliigas 10 naiskonda, nende seas kaks naiskonda Keilast: Keila Korvpallikool ja Keila Basket.

Ajavahemikul 10.-12. september ja 17.-19. september toimus Vikerkaare lasteaia saalis koolitus, millest võtsid osa kõik lasteaia rühmatöötajad. Koolituse teemaks oli “Lapse probleemne käitumine ja emotsioonid” ning koolitajaks Ivica Mägi Autismikoolist.

Reede, 20.september:

Keila Lehes: esikaanel Kihelkonnapäevadest. Uudistes pargikodudest, ülevaade perekonnaseisukannetest, lauamängudest vanavanematega, Gordoni perekoolist, Riigikogust, Eesti raamatu aastast, trialist, jalgpalli rahvaliigast, pilatesest. Ajaloost paadipõgenikest ning Muuseumivaramus Keila koolidest. Küsimustele vastab Lääne-Harjumaa muinsuskaitsenõunik Mirje Tammaru. Tegija on Kaljo Jaanverk.

Maaimakoristuspäevas osalesid Miki- ja Rukkilille lasteaed.

Laupäev, 21.september:

1944.aasta Keila lahingute aastapäeva tähistamine. PILDID. Kell 12.10 lilledepanek, auvalve ja kõned Paldiski maanteel Kumna teeristil mälestuskivi juures. Kell 13.00 mälestusteenistus Keila Mihkli kirikus. Kell 14.00 ajalookonverents Keila linnavalitsuse saalis. Ettekanded: Peeter Kaasik.  Olukord rindel 1944. aasta septembris; Mati Mandel.  80 aastat Johan Pitka katsest korrata Vabadussõja ime; Martin Herem.  Mida tuleks teha tänapäeval?  Korraldasid  Harjumaa Muuseum ja Keila linnavalitsus.

Keila KK hooaja esimene kodumäng – Kaamos karikavõistluste raames Tartu Ülikool Maks ja Mooritsa vastu. Kuni 12. aastastele ja Keila Korvpallikooli (sh Saue ja Lääne-Harju filiaalide) õpilastele sissepääs tasuta! Keila KK õpilastele on hooajakaart tasuta. 60: 83 Tartule. Keila KK parim oli 13 punkti ja üheksa lauapalliga ukrainlane Vitalii Shymanskyi. Rapla võitis kodus Keila Coolbeti 97:54.

Kultuurikeskuses huvitavate kohtumiste klubi.

Waldorfkool Läte III klass tegi õunamahla, et koguda raha enda klassile vajalike flöötide ostmiseks. Tänutundes võeti vastu õunu linnarahvalt. Kohapeal sai osta toormahla.

Pühapäev, 22.september:

Sügis algab 22.septembril  kell 15.44.

Riko Tammepuu sõitis Eesti 15-liimelise koondise koosseisus Šveitsi, Zürihisse, et osaleda UCI maantee maailmameistrivõistlustel, mis toimuvad koos  UCI pararatta maantee maailmameistrivõistlustega. Riko start on neljapäeval, 26.septembril meesjuunioride grupisõidus koo Oliver Mätiku ja Ron Rooniga.

Nädalavahetusel aitas MultiSpordi grupp teha haljastust terviseradade uue teenindushoone juures, võttes enda vastutada peasissepääsu juures olevad kaks järsku nõlva. Puhastati võõrtaimedest, paigaldati kivisid, millel liikuda ja mis kindlustavad nõlva. Järk-järgult saame istutada taimi juurde ja kujundada probleemset järsku nõlva ilusamaks ja vastupidavamaks. See on eeskujulik näide, kuidas  mõni sõpruskond/treeningrupp saab panustada enda ümbrusesse ja kogukonda . Jäkuvalt, kui kellelgi on aias üle mõni igihaljas ronitaim, mägimänd, kultuurpihlakas,  mida saab veel ümber istutada, siis andke teada! Suured, Suured Tänud! Pilt FB Keila Terviserajad.

Eelmine Keilas alustab taas Gordoni perekool 

Rohkem tulemusi...

Generic selectors
Täpsed vasted
Pealkirja vasted
Sisu vasted
Post Type Selectors

Keila Linnavalitsus
Keskväljak 11,
Keila  76608, Eesti

Tööaeg:

E, K, N: 8.00 – 16.30
T: 8.00 – 18.30
R: 8.00 – 14.00

Telefon: 6790700
Skip to content