37.nädal Keilas

Esmaspäev, 9.september:

Miki lasteaias oli evakuatsiooniõppus ja koolitus.

9.-22.09.24  on Keila Koolis Maailmakoristuspäeva “Teeme elule ruumi!” raames  koolimajade ümbrusest ja lähimate maanteede äärtest pisiprügi koristamine. Sellel aastal pööratakse tähelepanu veipidele ehk e-sigarettidele, mis tuleb eraldi korjata ja koolimajja elektroonika jäätmete konteinerisse tuua. Koristusi teevad klassid  vabatahtlikkuse alusel koos klassijuhatajaga. Samal ajal on koolis ka väike-elektroonika kogumise kampaania. Kogumistünnid tulevad mõlemasse koolimajja administraatori laua lähedusse. Maailmakoristuspäev 2024 raames toimub kümnes Eesti suurimas koolis vanade väike-elektroonika seadmete kogumine, mille eesmärgiks on tõsta teadlikust elektroonikaseadmete kogumise võimalustest ning vältida elektroonikaseadmete sattumist segaolmejäätmete hulka.

Keila Noortekeskuses on septembrikuus praktikal tugiisikuks õppiv Hanna. Hanna suhtleb ning viib tegevusi läbi noortega inglise, ukraina ja vene keeles.

Üle Eesti toimus lugemist propageeriv üritus ReadHour ehk Lugemistund, mille raames kutsuti kõiki lugema just talle sobivas paigas avalikus ruumis. Ka Harju Maakonnaraamatukogu kutsus kõiki lugema ning alustati just täna kõige väiksematele lugejatele mõeldud lugemisprogrammiga “Lugudega reisima”.

Teisipäev, 10.september:

Noortekeskusega liitus uus välisvabatahtlik Alexandros Kreekast. Alexandros jääb meie juurde aastaks ajaks ning suhtleb noortega inglise keeles.

Harju Maakonnaraamatukogus sarjas MINU KOGU sarjas on vaatamiseks Ljudmilla Živeli autorinäitus “Jalutuskäik Kannulinnas”. Teejoomine on osa peaaegu iga inimese igapäevaelust. Tänapäeval on poodide riiulitel kümneid ja kümneid erinevaid teesorte, mille hulgast leiab igaüks enda jaoks midagi meelepärast. Ent kiires elutempos, tarbides pakiteed, unustame sageli ära, et alles hiljaaegu oli teejoomine terve rituaal, mille jaoks võeti aega ja mis ei kannatanud kiirustamist. Idamaade teetseremooniad on omaette kultuur, millest kõik on kindlasti kuulnud, kuid oma teetraditsioonid on olemas ka Euroopas.

Endise surnukuuri platsil, Ehitajate teel, oli põlema süüdatud suur puuokste kuhi.

Kolmapäev, 11.september:

Keila Linnavalitsus, kui tööandja on lisatud riigikaitset toetavate tööandjate nimekirja Kaitseväe kodulehel.

Keila Koolis oli 1. klasside lastevanemate koosolek.

Kolmapäeviti kell 16:30–18:30 ja reedeti kell 16:15–17:30 toimuvad noortekeskuses Ukraina noortegrupi vestlusringid. Kolmapäeviti kell 17:15-18:30 toimub trummiring.

Keila Väärikate Ülikool alustas uut õppeaastat Heimtalis.

Škoda MTB Kolmapäevakute ja Spordiklubi Porter Racing korralduse terviseradadel võistlus, kus startisid E-MTBd, kes võistlevad EMV arvestuses. Pärast seda toimus uue liikumissarja avaüritus: Rattasõidu ABC, kus Raido Ja Rauno Notton aitasid meelde tuletada (või õpetada) kõike olulist ohutuks rattasõiduks. Tehti vigursõitu ja tutvuti Keila Terviseraja rattarajaga,

Harju Maakonnaraamatukogus oli laste ja vanavanemate lauamänguõhtu. Kuigi Vanavanemate päev on küll 8. septembril, ootas raamatukogu lapsi koos oma vanavanematega seda päeva tähistama raamatukokku. Tulla võisid kõik, ka need kellel eelnevalt suurt lauamängukogemust pole. Lauamängud on lihtsad ja mängitakse koos juhendajatega.

Neljapäev, 12.september:

Keila Linnavalitsuse 166.istung 12.septembril 2024.

Linnavalitsus saatis Keila Linnavolikogu menetlusse eelnõu Keila Muusikakooli põhimääruse uue redaktsiooni kinnitamise kohta. Uues redaktsiooni on pakutud õppetunnid arvestuslikuks pikkuseks 45 minutit (akadeemiline tund). Konkreetne õppetund on sätestatud tunniplaanis pikkusega 22,5 – 45 minutit. Õppepaus kahe järjestikuse tunni vahel on vähemalt 5 minutit. Seni polnud võimalust akadeemilist tundi pooleks jagada.

Linnavalitsus maksis erakorralisi sotsiaaltoetusi kokku 400 eurot ning tegi eluruumi tagamise teenuse osutamiseks sotsiaaleluruumi üürile andmise otsused.

Linnavalitsus saatis linnavolikogu menetlusse eelnõu, millega küsitakse luba viia läbi avatud hankemenetlus „Laua- ja mobiiltelefonisideteenused“, mille tulemusel sõlmitakse ühe pakkujaga teenuse raamleping tähtajaga kuni 36 kuud ja võetakse sellega rahaline kohustus Keila linnavalitsusele.

Linnavalitsus küsib linnavolikogult luba läbi viia alla lihthanke piirmäära hange „Elektriauto kasutusrent Keila Sotsiaalkeskusele“, mille tulemusel sõlmitakse sõiduauto kasutusrendileping tähtajaga kuni 48 kuud ja võtta seoses sellega rahaline kohustus Keila linnavalitsusele. Riigi Tugiteenuste Keskus rahastas oma 04.09.2024 otsusega nr 11.4-34/24/1025 Keila Linnavalitsuse poolt esitatud toetuse taotluse registreerimisnumbriga nr 2021-2027.4.09.24-0062 projektile „Hoolekandeteenuste arendamine Keila linnas“. Projekti abikõlblike kulude kogumaksumus on 271 573,20 eurot, millest toetuse määr on kuni 80% projekti toetatavatest kuludest ja maksimaalne suurus 217 258,56 eurot ja omafinantseering on minimaalselt 20% summas 54 314,64 eurot. Projekti peamine eesmärk on arendada ja laiendada Keila linna eakatele ja puuetega inimestele pakutavaid kodus elamist toetavaid teenuseid. Eesmärk on arendada välja integreeritud ja paindlik teenus, mis toetab sihtrühma toimetulekut ja vähendab lähedaste hoolduskoormust. Projekti raames on muude tegevuste kõrval planeeritud võtta Keila Sotsiaalkeskusele kasutusrendile sotsiaalteenuste paremaks osutamiseks elektriauto.

Linnavalitsus otsustas suurendada Keila Kooli põhikooli klasside täitumuse ülemist piirnormi 2024/2025. õppeaastal 8a, 8c ja 8d klassis 25 õpilast ning 7j klassis 7 õpilast. Kooli hoolekogu nõustus klassides õpilaste arvu suurendamisega 2024/2025 õppeaastaks.

Linnavalitsus otsustas mitte eraldada Keila linna sportmängude esindusvõistkonna toetust summas 10 000 eurot mittetulundusühingule Keila Korvpallikool, sest rahalisi vahendeid linnaeelarve esindusvõistkondade toetusteks ei ole. Samal põhjusel otsustati mitte eraldada Keila linna sportmängude esindusvõistkonna 9000 euro suurust toetust mittetulundusühingule Keila Korvpallikool kolme Keila Tervisekeskuse hostelitoa tasuta kasutamiseks ajavahemikus 12.08.2024 – 15.05.2025.

Linnavalitsus väljastas ehitusloa ärihoone püstitamiseks Uus-Paldiski tee 4 kinnistul. Kinnistul on olemasolev hoone, mööblikauplus, millele on aasta tagasi väljastatud ehitusluba lammutamiseks. Kinnistule projekteeritud uus hoone on stock-office tüüpi ärihoone. Iga äripinna juurde on kavandatud kliendiparkla ning laiem asfalteeritud ala võimaldab manööverdamisruumi veokitele. Hoone kandeskeemi moodustavad terasest konstruktsioonielemendid. Välisseinad on kavandatud monteeritavatest kergpaneelidest, viimistluse toon – hõbehall. Siseseinad, mis eraldavad büroopindasid, on laotud betoonplokkidest, et tagada nõuetekohane tuleohutus.

Linnavalitsus määras Pargi tn 2 kinnisasjast maakorraldustoimingu käigus moodustatavatele uutele reaalosadele koha-aadressid ja katastriüksuste sihtotstarbed. Need on Pargi tn 2 asukoht Harju maakond, Keila linn, ühiskondlike ehitiste maa 100% ja Pargi tn 2e asukoht Harju maakond, Keila linn, ühiskondlike ehitiste maa 100%.Pargi tn 2 kinnisasjal asuvad Keila Kooli hooned, sealhulgas ka muinsuskaitse alla kuuluv ajalooline koolimaja (Vabadussõja mälestusmärk ; Keila algkooli hoone). Kinnistu jagamise eesmärk on taotleda muinsuskaitse alla kuuluva ajaloolise koolimaja energia tõhususe tagamiseks toetust meetmest „Avaliku sektori hoonete energiatõhusus” ja teisele moodustatavale kinnistule jäävale vanemale hoonele toetust energia tõhususe tagamiseks meetmest „Energiatõhususe ja taastuvenergia kasutuse edendamine avaliku sektori hoonetes”.

Keila linna eelarvestrateegia ja tegevuskava avalik koosolek linnavalitsuse saalis.

Keila Koolis oli Põhjamaja lastevanemate üldkoosolek.

Keskväljakule ja mujalegi alustati täna ligi 400 sügisastri taime istutamisega.

Algamas on Loovustöötoad, täpne info registreerimis lingis: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdRe4nsbI7mdd…/viewform

Keila Miikaeli koguduse õpetaja Matthias Burghardt on pälvinud EELK III järgu teeneteristi. Palju õnne! Tänavused suuremad kiriklikud tunnustused antakse üle 13. oktoobri õhtul kell 17 Tallinna piiskoplikus toomkirikus algaval pidulikul tänujumalateenistusel.

KultuuriKeerise muusikaõhtul astusid lavale Marek Sadam ja Paul Neitsov, kaks andekat ja karismaatilist muusikut, kes on ühtlasi ka head sõbrad. Erandkorras astuvad nad koos lavale, et tuua teieni hingestatud muusika ja sügavamõttelised lood, mis peegeldavad nende omavahelist sõprust ja loomingulist sünergiat. Marek Sadam on laulja ja laulukirjutaja, kelle looming puudutab hinge. Tema muusika räägib elust, armastusest ja kõigest, mis jääb nende vahele. Mareki soe ja väljendusrikas hääl kannab endas lugusid, mis jäävad kauaks kuulajate südamesse. Paul Neitsov on virtuoosne kitarrist, keda tuntakse tema oskusliku ja tundeküllase mängustiili poolest. Paul on üks Eesti silmapaistvamaid kitarriste, kelle esitusviis viib kuulajad muusikalisele rännakule. Tema kitarrimäng täiendab Mareki laule ning koos loovad nad laval unikaalse ja meeldejääva atmosfääri. See on haruldane võimalus kuulata neid kahte suurepärast artisti koos laval. Õhtu saab olema täis emotsioone, meloodiaid ja soojust, mida te ei taha maha magada. Võtke sõbrad kaasa ja tulge nautima muusikat, mis puudutab hinge.

Reede, 13.september:

Keila Lehes: esilehel pannkoogihommikust. Uudistes tunnustustest meie muusikaõpetajatele, bussiliikluisest, maailmakoristuspäevast, teatrist, vanavanematest, huvitegevuse strateegiast, tervisekeskuse uuest juhatuse liikmest, rohekoridori projekteerimise arutelust, korvpallist ja võrkpallur Liis Kiviloost. Muuseumivaramu alustab ülevaatega Keila koolidest. Mati Mandel meenutab 80 aasta tagusest Johan Pitka katsest korrata Vabadussõja imet. Tegija on Leelo Tamkivi.

Linnavalitsus saatis Keila Linnavolikogu menetlusse Keila linna arengukava tegevuskava ja eelarvestrateegia aastateks 2025-2028 vastuvõtmise eelnõu. Avalikustamise jooksul ettepanekuid ei esitatud ning avalikul arutelul 12. septembri 2024 kell 16.00 Keila linnavalitsuse II korruse saalis tegevuskavasse ja eelarvestrateegiasse märkusi ei esitatud. Tegevuskava ei ole muudetud võrreldes I lugemisele esitatud dokumendiga. Eelarvestrateegias muudeti strateegiaperioodi põhitegevuse tulusid ja kulusid aastatel 2025-2028, arvestades Rahandusministeeriumi 27. augustil 2024 avaldatud suvist majandusprognoosi.

Keila delegatsioon eesotsas linnavolikogu esimehe Tanel Mõistuse ja linnapea Enno Felsiga sõitis sõpruslinna Barsbütteli suvefestivalile tähistama linna  50.sünnipäeva.

Keila Sõpruslinnade Selts: külalistena Barsbüttelis. Meid suudeti jälle üllatada – paadireis Alsteri jõel. Millised imeilusad vaated! Kerge põige vanalinna ning St. Michael kiriku torni külastus, kust avanes panoraamvaade Hamburgile. Õhtu nael oli rahvatantsugrupi „Hamburgi pääsuke“ etteaste. Siirad taaskohtumised, muljete vahetamised ja uued kontaktid on lühike kokkuvõte tänasest päevast!

Algas valgustuse paigaldus rulli/suusarajale 900m lõigul.

Laupäev, 14.september:

Kirikuplatsil Keila Kihelkonnalaat. Kell 12 kirikus keskpäevapalvus. PILDID

Pilt sõpruslinnas Barsbüttelis toimuvalt  Somerfestilt, mis sel aastal oli pühendatud Barsbütteli omavalitsuse  50.sünnipäevale, oli kohal on ka väike Keila linna delegatsioon -Keila Sõpruslinnade Seltsist, nemad täitsid ka Keila leti Sommerfesti laadal. Keila linna esindavad linnapea Enno Fels ja Linnavolikogu esimees Tanel Mõistus.

Korvpalli Kaamos Karikavõistlused: Keila meeskondadest alustab ametlike mängudega esimesena Keila KK laupäeval, 14. septembril kell 17.00 vs Utilitas Rapla vastu Sadolin Spordihoones. Keila KK kaotas 98:79.

Keila Motohallis toimus Eesti Meistrivõistluste 5. etapp. Kohal on ka välisvõistlejad nii Lätist, kui ka Soomest. PILDID

Pühapäev, 15.september:

Korvpalli Kaamos Karikavõistlused: Keila linna esindusmeeskonna Coolbeti esimene mäng oli Viimsis. Keila kaotas 95:83.

Eelmine 36.nädal 2024

Rohkem tulemusi...

Generic selectors
Täpsed vasted
Pealkirja vasted
Sisu vasted
Post Type Selectors

Keila Linnavalitsus
Keskväljak 11,
Keila  76608, Eesti

Tööaeg:

E, K, N: 8.00 – 16.30
T: 8.00 – 18.30
R: 8.00 – 14.00

Telefon: 6790700
Skip to content